Alrm Cargo

רילוקיישין לארה"ב

לבסוף הוחלט שאתם עוברים לארה"ב.

מזל טוב ומה עושים עם כל החפצים האישיים שלנו? כיצד לעבור את הרילוקיישין בשלווה?

משפחה ממוצעת עם 3-2 ילדים תידרש להרוויח כ-150 אלף דולר בשנה, כדי לכסות את עלויות המחיה השוטפות - דיור, בתי ספר, ביטוחים ומחיה. יחד עם זאת, התמורה שתתקבל עבור סכום זה תהיה לרוב טובה יותר מישראל: מגורים בבית פרטי ולא בדירה, ביטוח רפואי טוב יותר ואיכות חיים גבוהה יותר בהשוואה לישראל.

 

עלויות תחבורה: בין אם גרים מחוץ לעיר ובין אם בתוכה, עלויות התחבורה בארה"ב נמוכות מהעלויות בישראל. מחיר רכישת רכב משומש יכול לעמוד על אלפי דולרים בודדים, ורכב חדש מגיע לכשליש עד מחצית ממחירו בישראל. גם עלויות התחבורה הציבורית זולות בכ-30% מעלויות התחבורה בארץ, והיא משמשת פתרון נוח, יעיל ומהיר, בעיקר בתוך הערים.

 

ביטוח לאומי ותנאים סוציאליים: בארה"ב חוזה העבודה הינו אישי. המשמעות העיקרית הנגזרת מכך היא שכלל תנאי ההעסקה, וביניהם - תשלום פיצויי פיטורין, הודעה מוקדמת, ימי חופשה ומחלה וכו', מוגדרים בהסכם פרטי בין העובד לחברה המעסיקה. החוק ברוב המדינות בארה"ב אינו מחייב בפיצוי או בתשלום מוסכם במקרה של סיום העסקה, כך שהעסקתו של העובד יכולה להסתיים מיידית וללא שום פיצוי. גם תשלום פנסיה הינו חובה אך ורק לחברות המעסיקות מעל ל-50 עובדים.

 

ביטוח הבריאות מבוסס על ביטוח פרטי. לרוב, החברה המעסיקה דואגת לעובד ולבני משפחתו לביטוח בריאות פרטי, הכולל השתתפות עצמית של העובד לפי הכיסוי הביטוחי שנבחר על ידו (בין 150 ל-500 דולר כתלות בגודל המשפחה ובכיסוי הנבחר).

 

ללא המימון מטעם מקום העבודה, יישא העובד בעלות של כ-2,500-1,500 דולר לחודש עבור ביטוח בריאות למשפחה. ללא ביטוח בריאות זה, ובמקרה של מחלה, הוצאות הטיפול הרפואי עשויות להגיע לעשרות אלפי דולרים.

 

במקרה של רילוקיישן חוק ביטוח לאומי מחייב ישראלים השוהים בחו"ל לשלם את דמי הביטוח הלאומי ודמי הבריאות המינימלים הקבועים בחוק במהלך השנתיים הראשונות לשהותם בחו"ל. בתקופה זו, זכאים אותם השוהים בחו"ל לטיפול רפואי בישראל במקרה שיש להם צורך בכך.

 

הדבר יוצר סוג של "מעטפת הגנה", שכן בעלות של כרטיס טיסה מארה"ב לישראל הם יכולים לקבל טיפול רפואי מלא ללא עלות. לאחר השנתיים הראשונות, לא יהיו העוברים זכאים לטיפול, אלא לאחר השלמת תקופת המתנה בישראל או תשלום קנס מיוחד לפדיון תקופת המתנה זו (בגובה מקסימלי של כ-9,700 שקל לאדם).

 

מזון: סל קניות ממוצע בארה"ב עולה קצת פחות מאשר בישראל. מוצרי חלב וירקות ופירות כמעט זהים במחיריהם או מעט יקרים יותר מישראל. עלות המוצרים היבשים, חומרי ניקוי ושתייה נמוכה משמעותית. גם במסעדות המחירים דומים למחירים של ישראל, אבל עלות המזון המהיר ברשתות המוכרות נמוכה יותר.

 

 

שופינג: ככלל, מי שמחפש מותגים בינלאומיים או אמריקניים, ישלם מחיר שדומה למחירם בשאר המדינות. לפיכך, רכישת חולצה, מכנסים ונעליים של מותג ידוע יעלו כ-300 דולר ומעלה, כתלות במותג. יחד עם זאת, ארה"ב ידועה בקניוני העודפים שלה, כך שמי שאינו מייחס לקולקציה עונתית חשיבות רבה, ימצא גן עדן לבגדים זולים של מותגים נחשבים ובאיכות מעולה. עלות של חבילת בגדים זהה בכלבו עודפים תגיע לכשליש עד חצי המחיר.

 

מס הכנסה: שיטת המיסוי בארה"ב הינה פרוגרסיבית, כנהוג בישראל, אך היא מתחלקת למס פדרלי, החל על כלל תושבי ארה"ב, ולמס מחוז, אשר נקבע על ידי המדינה שבה העובד מוצב. גובה המס הפדרלי הינו כ-10% עד להכנסה שנתית של 8,500 דולר, ו-35% לשכר שנתי של כ-380 אלף דולר ומעלה.

 

מעבר למיסוי בגין הכנסה, ישנו תשלום עבור ביטוח ממשלתי הקרוי Medicare בשיעור של כ-1.5% מהשכר. כך, בארה"ב משכר שנתי של 125 אלף דולר, ינוכו ממשכורת העובד תשלומי חובה סוציאליים ומסים בגובה של כ-27.5% במסצ'וסטס, כ-35% בקליפורניה וכ-32% בניו יורק.

 

בארה"ב ישנה חובת הגשת דו"ח מס שנתי לכלל התושבים, בין אם שכירים או עצמאיים. במסגרת הגשת הדו"ח האישי, יכול כל תושב להכיר בהוצאות בית (חשמל, מים, חדר המשמש כמשרד, טלפון) וכן בהוצאות הקשורות לגידול ילדים, כהוצאות מוכרות למס, ובכך להקטין חבות המס השנתית שלו.

 

בילויים: בערים המרכזיות יש שלל מועדוני לילה, פאבים, מסעדות, מוזיאונים ותיאטראות. המחירים של מזון ואלכוהול דומים למחירים בישראל. כניסה למועדון לילה יכולה להגיע גם ל-50 דולר. מחיר כרטיסים לתיאטרון נעים בין 70 דולר ל- 300 דולר, תלוי במקום ובהופעה, ודווקא מוזיאונים רבים הם בחינם או בעלות נמוכה.

 

לסיכום

קצת פרטים לידע:

שטחה של ארצות הברית הוא 9.83 מיליון קמ"ר, ואוכלוסייתה, נכון ליולי 2013 מונה כ-317,181,000 מיליון תושבים. ארצות הברית היא אחת מהמדינות המגוונות ביותר מבחינה אתנית, שנוצר כתוצאה מהגירה רחבת היקף ממדינות רבות. כלכלת ארצות הברית היא הכלכלה הלאומית הגדולה ביותר בעולם, והתוצר המקומי הגולמי שלה היה למעלה מ-14 טריליון דולר בשנת 2009.

הכלכלה של ארצות הברית היא כלכלה מעורבת, מבוססת קפיטליזם, גדולה ומפותחת, עשירה באוצרות טבע ורוב שטחיה פוריים. המטבע של ארצות הברית הוא הדולר האמריקני והוא ידוע בסימן $. על פי קרן המטבע הבינלאומית התוצר המקומי גולמי של ארצות הברית עומד על יותר מ-14 טריליון דולר,‏[14] המהווה כ-20% מהתמ"ג העולמי, שני רק לתוצר המקומי הגולמי הכולל של מדינות האיחוד האירופי. המדינה ממוקמת במקום השמיני בעולם ביחס של תמ"ג נומינאלי לנפש ובמקום הרביעי בעולם ביחס של תמ"ג לנפש במונחי כוח קנייה (PPP). ארצות הברית היא היבואנית הגדולה ביותר של סחורות ושירותים, והיצואנית השנייה בגודלה. שותפותיה העיקריות למסחר הן: קנדה, סין, מקסיקו, יפן והאיחוד האירופי.

בחוף המזרחי - ממוצע הגשמים הוא בין 760–1,270 מ"מ לשנה, והם יורדים ברוב חודשי השנה. הקיץ חם עם הרבה שמש, והטמפרטורה הממוצעת היא 27–32 מעלות צלזיוס. בדרום, במיוחד בפלורידה, חם ולח כל השנה, ובקיץ אפילו הביל.

באלסקה ממוצע הגשמים הוא כ-100 בצפון וכ-2,000 בדרום. האקלים הוא טונדרה תת-קוטבית/קר. הטמפרטורה הממוצעת בחורף כ-(-16)–(-18) מעלות צלזיוס, ובקיץ כ-5–10 מעלות צלזיוס. ממוצע שנתי: -6 מעלות.

במרכז (Midwest) - שחון, לא יותר מ-600–800 מ"מ גשם בממוצע שנתי, והגשמים מרוכזים בחודשים ינואר-יוני. בחלק הצפוני עשוי להיות קר מאוד בחורף, ובדרום חם מאוד בקיץ; עד מינוס 46 מעלות צלזיוס (בצפון דקוטה) ועד פלוס 46 מעלות בקיץ (בטקסס).

בדרום מערב (South West) - יבש וחם, עם פחות מ-250 מ"מ גשם לשנה. האוויר היבש נשאר צח גם בקיץ. בערבים קריר. הערפלים והגשמים באים בדרך כלל בחודשי ינואר ופברואר. טמפרטורות של מתחת לאפס קיימות רק בהרים הגבוהים. בהרים (Mid Pacific & Rockies) - אקלים יבש, ושמש במרבית חודשי השנה. הטמפרטורות הן מ-46 מעלות בשקע קליפורניה ועד מינוס 55 בחורף ביילוסטון. בקיץ חם ביום וקר בלילה. שלגי ההרים הגבוהים יורדים בחודשים אוקטובר-מרץ, ונותרים על הקרקע עד מאי-יוני.

צפון-מערב (Pacific North-West) - הוא החלק הרטוב של ארצות הברית, עד יותר מ-3,800 מ"מ גשם לשנה, מרביתם בחורף. הממוצע לעונה זו הוא 4 מעלות, אך בקיץ יבש והטמפרטורות מגיעות ל-33 מעלות. בוושינגטון ובאורגון ניתכים גשמים כמעט כל השנה.

בחוף המערבי (West Coast) יש אקלים ים תיכוני. עונת הגשמים היא בחודשים נובמבר-מרץ. בערבים קריר בצפון, ובהרים יש שלגי חורף. בקיץ חם ויבש, עד סכנה של שריפות יער.
 

ALRM CARGO international forwarding and customs clearance company

מחלקת "אלרם רילוקיישין" מספקת פתרונות אריזה, שינוע, אחסנה וביטוח מטענים לכל החפצים הנלווים אליכם לרילוקיישין למדינה החדשה.

 

אנו נעביר את החפצים שלכם מפתח ביתכם לכל נקודה בארה"ב ובעולם באיכות ובמהירות הטובים ביותר שניתנים היום בשירותי הרילוקיישין בארץ ובעולם.

 

צוות "אלרם רילוקיישין" של אלרם קרגו שילוח בינלאומי ועמילות מכס ייעץ וייסיע לכם בכל התהליך בכדי לעבור את הרילוקיישין בצורה החלקה ביותר.

מה ניתן לשלוח? איך ניתן לשלוח? מה לא לשכוח. מה ההגבלים והכללים והחוקים?

 

כל מה שצריך לדעת לפני ואחרי הרילוקיישין לארה"ב, אוסטרליה,  גרמניה, צרפת קנדה, רוסיה, שוויץ או כל מקום אחר על פני הגלובוס.

אנשי המקצוע של אלרם קרגו שילוח בינלאומי עמילות מכס הינם אנשים בעלי ניסיון של עשרות שנים אשר יעמדו לשירותכם בכל עת בתהליך הרילוקיישין למדינה שבה חפצה ליבכם.

 

צרו קשר כבר עכשיו לקבלת ההצעה המשתלמת ביותר.

שיהיה בהצלחה.

 

 

לקבלת הצעת מחיר