סין מבססת את מקומה בעולם כיצרנית של מוצרים איכותיים כמעט בכול תחום אפשרי. צעצועים, טלפונים סלולאריים, מכשירי טלוויזיה, זכוכיות, פח וברזל, מוצרי אופנה ואיפור, מכשירים ועזרים משרדיים, חומרי בניין ועוד רבים אחרים הם רק חלק ממגוון המוצרים הענק. למעשה ניתן לומר שבתי החרושת בסין מייצרים כמעט כל דבר שניתן להעלות על הדעת. מספר רב של חברות מסחריות ולא מעט לקוחות פרטיים עוסקים בביצוע יבוא מסין, הן כעיסוק קבוע ומתמשך והן תוך ביצוע עסקאות חד פעמיות של יבוא כול תכולת הבית מסין.
כיצד הפך יבוא אישי מסין לכל כך פופולארי ומקובל? מה יש בהם, במוצרים הסינים, שהופך אותם למועדפים על מספר כה רב של לקוחות? כיצד ניתן לבצע יבוא מסין בכלל ובפרט יבוא אישי מסין? על השאלות הללו ואחרות אנו נותנים תשובה בשורות הבאותההתעוררות הכלכלית של הענק במזרחבתחילת שנות התשעים של המאה הקודמת היתה הכלכלה העולמית מבוססת על הסדרים כלכליים שנקבעו לאחר מלחמת העולם השנייה. ארצות הברית שלטה בכיפה והייתה היצרן הגדול ביותר כמעט בכל תחום אפשרי. אולם האמריקנים שאחזו גם בקצהו השני של המקל, היו גם הצרכנים הגדולים ביותר. על יבוא מסין לא חשב איש. סין נחשבה ליצרנית של מוצרים מדרגות נחותות וחלקה בסחר הבין לאומי היה קטן יחסית. הכלכלה האמריקנית קבלה זריקת עידוד בתקופה שלאחר קריסת האימפריה הסובייטית. רבים האמינו שמעתה ואילך ידרוך כוכבו של הענק האמריקני. פרופ' פרנסיס פוקויאמה האמין באמת ובתמים שקץ ההיסטוריה הגיע, וכמוהו חשבו גם רבים אחרים.
מולם עמדו כל אלה שהאמינו כי ההיסטוריה לא נגמרה, אלא שהיא משנה את פניה ותהפוך לרב קוטבית. בראש אותם מאמינים עמד פרופסור סמואל הנטינגטון, שכתב בתחילת שנות התשעים את ספרו המונומנטלי "התנגשות הציוויליזציות". הוא צפה את עלייתה המטאורית של סין כמעצמה עולמית משפיעה כמעט עשר שנים לפני שהדבר התרחש בפועל.
תחילת שנות התשעים הייתה תקופת פריחתה הראשונה של תעשיית ההיי-טק בעולם. בתקופה הזאת חדר האינטרנט לחייהם של חלק ניכר מבני האדם יחד עם זליגת טכנולוגיות שעד אותה העת היו מסווגות. הבעיה העיקרית היתה המחיר הגבוה יחסית של מוצרים טכנולוגיים והמחסור האדיר בכוח אדם מקצועי בתחומי ההייטק השונים. mחברות רבות גילו את היכולות הטכנולוגיות הגבוהות של בעלי מקצוע סינים והודים. אלה, בצירוף השכר הנמוך להדהים שדרשו העובדים בסין, גרמו ללא מעט חברות להעביר עבודות מקצועיות למומחים סיניים. תחילה נעשה הדבר בהיסוס ובזהירות, אבל עד מהרה הפכו הגישושים לזרם אדיר של עבודות טכנולוגיות ומשרות שהועברו לשם.
עד מהרה גילו גם חברות אופנה למיניהן ויצרניות של מוצרי צריכה שונים את סין. יותר ויותר מפעלים אמריקניים ואחרים נסגרו ופסי הייצור הועברו לסין. ערים שונות שהתבססו על מפעלי ייצור התרוקנו מתוכן. הבולטת ביניהן היא העיר דטרויט, בעבר מרכז ייצור המכוניות העולמי וכיום עיר רפאים שמרבית תושביה נטשו אותה.
יחד עם זאת, בתקופה הזאת טרם קנתה לה אחיזה התופעה של יבוא אישי מסין.
היצרנים הסינים מצידם למדו את שוק מוצרי הצריכה במדינות העשירות. בשנים הראשונות הסתתר הייצור הסיני מאחורי מותגים מובילים. בתחילת שנות האלפיים החל מהפך – החברות הסיניות הפכו מיצרניות גרידא ליצואניות של שירותים ומוצרים שונים, ברמה גבוהה מאד. החיקוי הסיני הפך למעשה לטוב יותר מהמקור. ההתפתחות המהירה של המסחר המקוון אפשרה ביצוע יבוא אישי מסין בקלות ובמהירות יחסית. משהופגו החששות מפני סוג המסחר החדש, גדלו במהירות הכמויות של עסקאות יבוא מסין של חברות ולקוחות פרטיים החלו גם הם לעסוק ביבוא כל תכולת הבית מסין כמו גם יבוא אישי מסין של מוצרים רבים ושונים.
יבוא מסין – חיסכון ניכר בהוצאות יצרניות סיניות מייצרות עד היום חיקויים איכותיים של מוצרים מוכרים. קניית המוצרים הללו במדינות שונות בעולם הולכת וגוברת. חברות שיווק שונות שולחות נציגים לתערוכות רבות שמתקיימות כמעט בכול עיר בסין ובכול עונות השנה,כמו גם למסעות רכש בסין, תוך הכרה באיכות הגבוהה ובמחירו האטרקטיבי של המוצר הסיני.
לא מעט לקוחות פרטיים יוצאים גם הם למסעות רכש, במטרה לרכוש כמות רבה של ציוד וחומרי גלם לצרכים אישיים וכמובן לצורך יבוא של תכולת הבית מסין. אלה, מלווים בחברות במומחים ובאנשי מקצוע מקומיים, מסייעים במציאת מקורות איכותיים ובסיוע בעת פעולת הרכש.
אחד התחומים שבהם מבצעים לקוחות פרטיים יבוא אישי מסין הוא תחום מוצרי הגמר לבנייה כמו גם תחום הריהוט,הכלים הסניטריים והתאורה. בעלי בתים המעוניינים לבנות ואו לשפץ את ביתם מצאו דרך מצוינת גם לחסוך וגם לשדרג משמעותית את עיצוב ביתם, נוסעים למסעות רכש ומבצעים עסקאות של יבוא מסין של כול תכולת הבית.
המאמץ הכלכלי והפיזי הכרוך בנסיעה, בשהייה בסין ובבחירת המוצרים עשוי לחסוך יותר ממחצית מעלויות הרכישה כמו גם שדרוג המוצרים.
כל מה שנדרש הוא הכנה נכונה בארץ והכוונה של הרכישות וביצוע שלהן על פי תכנית רכישה ידועה מראש.
מי שאיננו מעוניין לעבור את החוויה (המרתקת כשלעצמה) של מסע קניות בסין של יבוא כול תכולת הבית מסין, יכול לבצע את אותה הפעולה באמצעות חברות המתמחות בנושא התמחות בתחום ומעסיקות עובדים ישראלים וסיניים הבקיאים ברזי המסחר והתרבות הסינית.
מה שמוזיל עוד יותר את מחיר המוצר הוא העדר הצורך באולמות תצוגה בארץ, מחסנים לוגיסטיים ומלאים יקרים.יבוא אישי מסין של תכולת הבית, פירושו שהמוצר מגיע ליעד רק אחרי שהוזמן ישירות על ידי הלקוח.
החברות המבצעות לווי של יבוא מסין של כול תכולת הבית מתמחות בתחומן ומכירות על בוריו את השוק הסיני. מאוד מומלץ להסתייע בהן, חשוב מאוד לציין שאת תשלום המקדמות למפעלים בסין יש לבצע ישירות במהלך הרכישה ולא לשלם לספק המלווה,פעולה זו מקטינה את הסיכון ליפול קורבן למעשה הונאה.
מוצרים סיניים כבני תחרות של מותגים מוכרים בשנים האחרונות עברו חברות סיניות רבות מייצור של חיקויים, איכותיים ככל שיהיו, לייצור מוצרים מקוריים משלהן. יותר ויותר מחשבים שולחניים וידניים כמו גם טאבלטים ומכשירים סלולאריים חדשניים, מיוצרים בסין. מוצרים אלה נמכרים תחת השם המקורי של החברה היצרנית. מרגע שהרתיעה ממוצר סיני נעלמה, אין כל סיבה שיצרנים סיניים יסתתרו מאחורי שמות מותגים זרים.השוק הסיני החל לייצר מותגים איכותיים שתופסים שם ותאוצה ונמכרים בכל רחבי העולם.
המחיר הנמוך והאיכות הגבוהה עושים את שלהם והופכים את המוצרים לפופולאריים יותר.(ראה דוגמת הרכישה של חטיבת המחשבים של IBM והפיכתה לחברה סינית לכל דבר.)
בתחום מוצרי הגמר ותכולת הבית לבוני בתים, הדבר פשוט עוד יותר. אריחים וחרסינות כמו גם ריהוט איכותי ומוצרי תאורה יוצרו בסין מאז ומעולם. מה שמבדיל בין אז לבין היום הוא המבחר הענק של צורות, גוונים, אולמות תצוגה ומגוון רחב של מפעלים בסין שהם ממש תאווה לעיניים לכל לקוח.
זאת בדיוק הסיבה שכאשר מבצעים יבוא אישי מסין של ריהוט וחומרי גמר, כדאי לבוא עם תכנית רכישה ברורה כתב כמוחות מסודר, אחרת אפשר בקלות לאבד את הצפון. יבוא מסין הפך גם לנחלתן של חברות ותיקות בתחומן, המעדיפות לרכוש שם את המוצר המוגמר שלהן ולא לייצר או לרכוש אותו במדינות אירופה או ארה"ב. גם חברות ממשלתיות ,עיריות ומשרדי ממשלה רוכשים מוצרים שונים בסין, למרות הפגיעה הברורה בשוק העבודה המקומי. בסיכומו של עניין, העסקה פשוט משתלמת. מה צופן בחובו העתיד למרות שנראה כי יבוא אישי מסין בכלל ויבוא כול תכולת הבית מסין שולטים בכיפה, הרי שהשוק בעולם המערבי בכלל ובישראל בפרט חווה רק את תחילתו של התהליך. נראה ששיתופי הפעולה הכלכליים בין מפעלים ומשווקים סיניים מול לקוחות ישראליים רק ילך ויגבר. השוק הישראלי יצטרך, קרוב לוודאי, להתאים את עצמו למצב החדש. כמוהו יצטרכו, קרוב לוודאי, לעשות גם שווקים מפותחים אחרים בעולם. המצב רחוק מרוויה וליצרן הסיני יש עוד הרבה מה להציע.
נראה בעתיד הקרוב שניתן יהיה לבצע יבוא מסין של מוצרים שכעת אינם מיובאים כלל, ומכל מקום לא בכמויות גדולות. היצרנים הסינים עדיין לומדים שיטות יצור חדשניות, מקימים מפעלי ענק חדישים, בטכנולוגית מערביות מתקדמות ולכשיעקלו אותן יוכלו להגדיל עוד את חלקם בעוגת הכלכלה הבין לאומית. כבר היום נחשבת סין לכלכלה השנייה בגודלה בעולם.
יצרנים וחברות ישראליים חייבים למצוא פתרונות שישאירו אותם תחרותיים גם במצב שבו יוצף השוק במוצרי יבוא אישי מסין איכותיים וזולים במיוחד.
אנו חברת אלרם קרגו שילוח בינלאומי ועמילות מכס נשנע עבורכם את התכולה שקניתם ונעשה את כל הליכי המכס הן בסין והן בארץ והכל ביעילות ובמקצועיות.
אלרם קרגו הינה בעלת מוניטין רב בתחום הייבוא מסין של חפצים אישיים ותכולת בתים.
איתכם בכל עת בכל העולם חברת השילוח ועמילות המכס האישית שלכם - אלרם קרגו!